Tre gyldne improregler

Der er ikke langt fra styr på lortet til lort på styret. De fleste af os tror, at  fremtiden er langt mere forudsigelig, end den i virkeligheden er. En af grundene er, at den menneskelige hjerne er ekspert i at efterrationalisere, så vi synes, at en begivenhed var langt mere forudsigelige set i bakspejlet, end den i virkeligheden var. “Hvad sagde jeg?” siger vi efter et folketingsvalg eller en fodboldkamp. I virkeligheden sagde vi rigtig meget (som ikke holdt vand), men det glemmer vi bagefter. Hvornår har du sidst hørt nogen sige “Der kan du bare se, jeg tog fuldstændig fejl”.

Vi bliver nødt til at erkende, at vi ikke har styr på ret meget, og at vi bliver nødt til at improvisere hele tiden. Så til næste gang du har lort på styret, får du lige tre simple improregler:

Sig “Ja og” Forlad din plan, når den ikke længere holder. Sig “Ja” til det uventede og andres idéer, og vend det til din fordel ved at bygge ovenpå.

Byg broen mens du går på den. Stol på at løsningerne kommer til dig, når du går i gang. Tænk og planlæg, mens du handler.

Bricolage – Brug de forhåndenværende søm. Når du mangler det du skal bruge, så brug det, som er ved hånden i stedet.

Dybest set er de tre regler et opkog på min improbog “Kontorets Indiana Jones – lær at improvisere på arbejdet”.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s

%d bloggers like this: