Kloge Åge eller Facesmasher?

Mere af det her eller hvad?

Mere af det her eller hvad?

Jeg står i et kæmpe dilemma, som kan have afgørende betydning for denne blogs fremtid. Bloggen er ny for mig og for jer læsere, så jeg er stadig søgende efter en identitet og en skrivestil. Ligesom mange andre er jeg optaget af de sociale medier, jeg kikker på Facebook og Linkedin dagligt og prøver at forstå hvad adfærdsreglerne er herude. Jeg vil gerne dele, men helst på en cool måde. Jeg gider ikke udstille mig selv som alt for selvglad, privat, pessimistisk eller fjoget. Det er ligesom at starte på et nyt job eller flytte til et nyt land, hvor man prøver at finde sin plads og afkode the dos and don’ts. Jeg bliver hele tiden klogere, men føler stadig mit Facebook og Bloglish er gebrokkent. Men som med så meget andet her i livet bliver man først rigtig klog, når man tester sine teser og teorier af ude i virkeligheden, derude hvor man er ligeglad med kildeangivelser og abstrakte modeller. I løbet af de seneste to uger lavede jeg to eksperimenter, som havde to vidt forskellige udfald.

Eksperiment no.1: For 14 dage siden tog jeg på en forældrearrangeret hyttetur med Maltes nye klasse. Vi tilbragte en herlig weekend ved Fårevejle, hvor vi skulle lære alle de andre forældre at kende. Der blev blandt andet arrangeret et løb rundt på den store naturgrund med forskellige opgaver der skulle løses. Yes! tænkte jeg, nu kan jeg vise mig fra min bedste side og udfolde både kreativitet, paratviden og fysisk formåen. Da vi kom til posten, hvor vi skulle kaste en gummistøvle mellem benene og over ryggen, gav jeg den max gas for at imponere de andre forældre. Efter et sving der ville havde givet Joakim B. Olsen tennisarm fik jeg sendt støvlen af sted i en fantastisk bue over min ryg. Hvad jeg ikke havde overvejet var, at der efter et sving af den kaliber ville være en god chance for at jeg ville vælte forover, og med armene mellem benede og hænderne placeret i nærheden af verdens ende, havde jeg ikke en chance for at tage fra, da mit ansigt smadrede ned i jorden. I det min næse, som en teltpløk, borer sig ned i græsset, og mine fødder letter fra jorden, fornemmer jeg i øjenkrogen at Signe Brix’s far, Jens, fanger momentet med sit spejlrefleks. Det blev til et fantastisk billede, som alle forældre skulle se mange gange, da dagens gerninger blev fejret i rødvin samme aften. Nogle dage senere delte jeg billedet på Facebook. 53 likes og 26 kommentarer. Jeg har aldrig haft et opslag på facebook, som har givet så meget umiddelbar reaktion. Billedet blev oveni købet diskuteret i USA, hvor der blev spurgt ”Who is that Facesmasher?” og delt af rockbandet Broadway Killers, som skrev ”This guy just listened to the new mix of our forth coming album”.

Eksperiment no.2: Nogle få dage efter eksperiment no. 1, startede jeg denne blog og skrev det seneste blogindlæg, som er både langt, analyserende og har referencer til den nyeste forskning. Resultatet var 3 likes og 0 kommentarer. Jeg var skuffet, da jeg selv syntes det var et godt og vigtigt indlæg i den aktuelle skoledebat. Nogle dage senere tog jeg blogindlægget og forkortede det og sendte det til Politiken, Børsen og Berlingske. En halv time senere kom der en mail fra Jesper Beinov, debatredaktøren på Berlingske, der skrev at de gerne ville bringe den som en kommentar. Næste dag kunne jeg læse mit blogindlæg, som et helsides opslag i Berlingske. Udover et læserbrev et par dage senere, fra en læser der syntes jeg ikke havde forstået noget som helst, har jeg ingen kommentarer modtaget på de sociale medier eller i den virkelige verden.

Dilemmaet: Det store spørgsmål der nu rejser sig er; skal denne blog være en Facesmasher blog, hvor jeg lægger billeder ud når jeg spilder jordbærtærte på den hvide skjorte og skriver om små skæve hændelser i hverdagen? Eller skal det være en Kloge Åge blog, hvor jeg skriver om den nyeste forskning og efter bedste evner kommenterer og analysere på de store ting i livet og verdenen? Hvad siger du?

Eller mere af det her?

Eller mere af det her?

Comments

 1. Yvonne says:

  Jeg mener på ingen måde, at det ene udelukker det andet. I dag gider brugere ikke at bekæftige sig med markedsføring, hvis de ikke kan fornemme personen bag. Det hele handler om relationer.
  Desuden siger de kloge inden for online marketing, at det ikke er mængden af “likes”, der giver den bedste markedsføring. det er vigtigere at have en lille loyal skare, der til hver en tid vil være ambassadører for dig og derfor også vil anbefale dig til deres netværk, når det er relevant.
  Så de tre “likes” du fik for dit saglige indlæg, kan faktisk være meget mere værd ud fra et markedføringsmæssigt synspunkt, end de mange, der kom som reaktion på billedet. Det hele går jo hurtigt på på sociale medier, så det er meget lettere lige at like et billede end at bruge tid på at læse et indlæg. Men hvis du gang på gang skriver noget, der er meningsfuldt og værdifuldt for en mindre skare, så har du loyale ambassadører ude i verden. Og så skader det jo ikke, hvis der engang imellem kommer nogle sjove og hurtige indlæg, der er med til at vise hele personen…
  Håber det giver mening. Er skrevet på iPhone i et ventelokale:-)

  • Yvonne du er klog, så mange guldkorn udfoldet i et ventelokale. Formålet med min blog er nu ikke markedsføring, men mere at få afløb for nogle tanker og idéer og have en sjov og interessant dialog med gode mennesker som dig. Det kræver selvfølgelig noget opmærksomhed og nogle followers. Lige nu har jeg 3 followers, så jeg håber da hen ad vejen det kan blive til lidt flere.

 2. hej bo, jeg synes du skal forsöge at kombinere de to perspektiver, alt godt Kristian

 3. Verden vil underholdes!

  Gennem alle årene har TV og youtube været fyldt af babyer der nøs ned i grøden og drenge der faldt af skateboard. Det er simpel underholdning, giver et hurtigt grin og mange kvitterer med et hurtigt like!

  Jeg læste dit blog-indlæg om 9.z mod Kina med stor interesse, og mange af dine pointer har jeg sidenhen brugt som skyts ved frokost-diskussioner om udsendelserne.

  Det tager tid for nye blogs at blive opdaget, så det kræver en rolig hånd og tålmodighed at fortsætte med at skrive skarpe, gennemarbejdede indlæg uden at få de daglige, vanedannende instant-like-kicks, som facebook har gjort mange afhængige af.

  Forskerverden er kendetegnet ved at være seriøs og fokuseret, og forskere behøver ikke små vittigheder, blandet ind i præsentationerne hver 5. min., for at holde modtagerens opmærksomhed – for modtagerens forventning er ikke at blive underholdt men at blive udfordret!

  På samme måde behøver blogs, hvor bloggeren har noget seriøst på hjertet, ikke at indeholde simpel underholdning.

  Jeg er forsker med stort F, og jeg holder af din skarpe blog-skrivestil.

  Facebook er et fantastisk medie til at underholde med sjove billeder og kommentarer, men lad din blog fortsætte med at udfordre!

  • Hej Fridolin
   Tak for gode tanker. Jeg vil rigtig gerne udfordre, men kan nok ikke undgå at have noget af det skæve med, det er nok min stil. Jeg elsker videnskab og nørdet faglighed, men synes at mange videnskabsfolk bliver for selvhøjtdelige og undlader at bruge virkemidler som kan gøre deres dybe viden mere forståelig, levende, udfordrende og legende 🙂

   Bort set for det glæder jeg mig til at læse din blog:

 4. Henrik Trenskow says:

  Næste gang du sender et indlæg om dygtighed kontra lykke, så vedhæft billedet af dig, der facecrasher. Billedet vil have en fin pointe i forhold til indlæg – din udygtighed gjorde stor lykke – og garanteret få flere til at læse dine ord.
  Pøj Pøj med blog.

 5. Kirsten says:

  Ja, og… ! Jeg ved ikke en s… om hvilke form- eller forventningskrav, der knytter sig til en blog, men jeg vil gerne læse, hvad din hjerne og dit hjerte flyder over med. Det jeg kender og holder af dig for er blandt andet de hurtige skift mellem fordybelse, associationer og handling. Tag det hele med! Jeg glæder mig til at tage del.

 6. Jeg synes dit indlæg om motivation er super godt. Du præsenterer ny forskning, lader dine personlige erfaringer sætte et perspektiv, men runder også den aktuelle samfundsdebat. I like!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: